divendres, 7 d’agost del 2015

Jo sóc el pa que dóna la vida

Tots hem viscut nits d’aquelles que se’ns fan eternes. Que restem desvetllats sense poder agafar el son, que desitjaríem que mai no arribés el matí perquè ens sentim sense forces per afrontar la crua realitat que ens toca viure.

També es va trobar en aquesta situació el profeta Elies (primera lectura). Intentava ser fidel al Senyor, però és perseguit i s’ha d’escapar. I queda descoratjat i abatut. Però Déu no l’abandona: li fa arribar un pa que li dóna força per continuar endavant. És tot un símbol que també es fa realitat en la vida de cadascun de nosaltres. Déu tampoc ens abandona en les nostres dificultats. Ho veiem a l’evangeli. Jesucrist ens ofereix un pa que dóna força, un pa que dóna vida. Aquest pa és Ell mateix, el Fill de Déu, el nostre Salvador.

Ell és el nostre company de camí; Ell és la força que en moments de defallença també ens diu: "Aixeca’t i menja que tens molt de camí a fer". El Senyor, certament, no ens solucionarà els problemes, però sí ens farà sentir que ens  estima, que ens comprèn, que lluita al costat nostre. I qui se sent estimat i comprès sempre troba forces per seguir lluitant. Allò que és més dur és la soledat, però mai no es fa llarg el camí al costat d’un bon Amic.

Lectures del proper diumenge

Diumenge XX de durant l’any
  • Proverbis 9,1-6: Veniu a menjar el meu pa i a beure els meus vins.
  • Efes 5,15-20: Mireu d’entendre què vol de vosaltres el Senyor.
  • Joan 6,51-58: La meva carn és veritable menjar.

Festa Major de la Geltrú

L’ASSUMPCIÓ DE LA MARE DE DÉU
  • Ofici de Festa Major de La Geltrú:
    dissabte 15 d'agost, a les 10'30h.
  • Vespres Cantades honorant la gloriosa assumpció al cel de Maria:
    dissabte 15 d'agost a les 19'00h

El vídeo



Agenda



____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall