dissabte, 1 de juliol del 2017

Qui us acull a vosaltres, m’acull a mi

DIUMENGE XIII DURANT L’ANY
2 juliol 2017

Una forma molt delicada d'estimar: saber acollir les persones. Aquest és un bon testimoni que  podem donar els cristians en aquest món tan egoista, tan poc amable, tan poc fraternal.

La nostra època té necessitat de persones que tinguin bon cor. Hem de saber atendre amb amabilitat a qui demana el nostre temps i el nostre ajut. Com Jesús, que va acollir tothom i va tenir temps per a tothom. 


Això és, sobretot, important quan es tracta d'un infant o d'un adolescent que recorre als seus pares buscant ajut. És trist que hi hagi pares que no tenen temps per escoltar els seus fills: que no deixen de mirar la televisió o de llegir el diari, que li tanquen la boca amb una negativa o amb un "ja en parlarem en un altre moment"... 

No s'adonen, aquests pares, que poden fer molt de mal als seus fills, perquè allò que, als pares, els poden semblar petiteses, per a un infant que és dèbil, o per a un adolescent que és sensible i insegur, poden ser coses urgents que els angoixin de veritat. 

És molt necessari que els fills puguin trobar uns pares que sàpiguen acollir, que sàpiguen despendre temps per a ells, que sàpiguen escoltar i dialogar. L'estiu és un bon moment per practicar-ho. 

l una cosa semblant podríem dir dels esposos. Si no hi ha capacitat d'escoltar, d'acollir l'altre, s'aniran distanciant amb totes les conseqüències negatives que això comporta.
És un bon moment per practicar l’escolta, l’acollida en definitiva.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall