dissabte, 8 de juliol del 2017

Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar

DIUMENGE XIV DURANT L’ANY

9 juliol 2017

Aquesta crida s'adreça a tots els que viuen la seva religió com una càrrega pesada. No són pocs  els cristians que viuen aclaparats per la seva consciència. No són grans pecadors. Senzillament, han estat educats per tenir sempre present el seu pecat i no coneixen la joia del perdó continu de Déu. Si es troben amb Jesús, se sentiran alleujats. 

Hi ha també cristians cansats de viure la seva religió com una tradició gastada. Si es troben amb Jesús, aprendran a viure a gust amb Déu. Descobriran una alegria interior que avui no coneixen. Seguiran Jesús, no per obligació sinó per atracció. Jesús allibera de pors i de pressions, no les introdueix; fa créixer la nostra llibertat, no les nostres servituds; desperta en nosaltres la confiança, mai la tristesa; ens atrau cap a l'amor, no cap a les lleis i preceptes. 

Ens convida a viure fent el bé. Hem d'aprendre de Jesús a viure com ell. Jesús no complica la nostra vida. La fa més clara i més senzilla, més humil i més sana. Ofereix descans. No proposa mai als seus seguidors una cosa que ell no hagi viscut. Ens convida a seguir-lo pel mateix camí que ell ha recorregut. Per això pot entendre les nostres dificultats i els nostres esforços, pot perdonar les nostres ineptituds i errors, animant-nos sempre a aixecar-nos. 

Hem de centrar els nostres esforços en promoure un contacte més vital amb Jesús en tants homes i dones necessitats d'encoratjament, de descans i de pau. Entristeix veure que és precisament la seva manera d'entendre i de viure la religió el que condueix a no pocs, gairebé inevitablement, a no conèixer l'experiència de confiar en Jesús. Podem pensar en tantes persones que, dins i fora de l'Església, viuen "perduts", sense saber a quina porta trucar. Jesús podria ser per a ells la gran notícia.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall