diumenge, 17 de gener del 2016

Convertir l’aigua en vi

És curiós: Jesús, durant les temptacions del desert, no va acceptar convertir les pedres en pa. I en canvi ara converteix l'aigua en vi, en unes noces. 

Els evangelis no ens presenten mai Jesús fent les coses perquè sí. Si escull unes noces per fer el seu primer miracle, alguna ensenyança ens vol donar. Unes noces són una aliança d'amor. Quan dues persones decideixen casar-se i compartir la seva vida és perquè s'estimen.

Que Jesús faci el seu primer miracle en unes noces significa, entre d'altres coses, que a Ell el trobarem sempre on hi hagi amor. L'estimació és el gran signe de la presència de Jesús. Allà on hi ha amor, Ell hi és sempre al mig.

Si nosaltres, de vegades, ens sentim lluny de Jesús, si no el trobem a la nostra vida, potser val la pena que ens preguntem si no serà perquè som massa egoistes i no estimem prou. A Jesús sols el trobarem en l'amor, mai en l'egoisme.

En aquest passatge Maria és clau. Ens dona un consell molt valuós, referit a Jesús: «Feu tot el que ell us digui». No sols ho deia a aquells criats. També ens ho diu a cadascun de nosaltres.

Ho faig? Faig cas de Jesús? Aquells servents sí que en van fer. I el resultat va ser que l'aigua es va convertir en vi. I és que quan fem cas de Jesús, tot allò que toquem millora: la tristesa es converteix en alegria, el desànim en esperança, la por en confiança...

Fora bo que avui ens preguntéssim sincerament si les persones amb qui em relaciono van esdevenint millors, gràcies al meu contacte. Preguntem-nos-ho i traguem-ne conseqüències.



Lectures del proper diumenge

DIUMENGE III DURANT L’ANY
  • Nehemies 8,2-10: Llegien ben clar el llibre de la Llei.
  • 1Corintis 12,12-30: Vosaltres sou el cos de Crist i part dels seus membres.
  • Lluc 1,1-4; 4,14-21: Avui s’han complert aquestes paraules de l’Escriptura

Qué és ser cristià

Hi ha sempre distància entre la pregària i la vida. Quan diem "Senyor, us estimo, perdoneu-me, doneu-me el vostre Esperit", els nostres lla¬vis estan dient unes paraules sublims, netes, plenes, sense fissura. La vida, en canvi, l'única que aquestes paraules volen expressar i ali¬mentar, no és mai tan neta, tan sense fissures. Ni estimem, ni estem penedits ni busquem el Regne amb la finor que expressen les paraules. Es la seva grandesa i la seva feblesa. Entendre aquesta distància és entendre el sofriment inevitable de la pregària, de la paraula, de to¬ta paraula cristiana. Negar això seria viure en l'engany, i desespe¬rar-se'n dient que la pregària ja no té sentit, és no entendre res de l'home..

Mn. Gaspar Mora

El vídeo



ANY SANT DE LA MISERICÒRDIA

Qüestionari per treballar sol o en grup

1.- Llegiu aquest fragment del salm 25 (v.4-11), i busqueu les paraules (noms o verbs) que serveixen per definir la misericòrdia de Déu. A part de les que surten en aquest salm, n’afegiríeu alguna altra?

Feu que conegui, Senyor, les vostres rutes, que aprengui els vostres camins.
Encamineu-me en la vostra veritat, instruïu-me,
perquè vós sou el Déu que em salveu;
i cada moment espero en vós, perquè sé que sou bo, Senyor.
Recordeu-vos, Senyor, de la vostra pietat
i de l’amor que heu guardat des de sempre.
No us recordeu dels pecats que he comès de jove,
compadiu-vos de mi, vós que estimeu tant.
El Senyor, bondadós i recte, ensenya el bon camí als pecadors.
Encamina els humils per sendes de justícia, els ensenya el seu camí.
Tot l’obrar del Senyor és fruit d’amor fidel per als qui guarden la seva aliança. Per l’amor del vostre nom, Senyor, perdoneu la meva culpa, que és molt gran.
2.- Jesucrist és el rostre de la misericòrdia del Pare. Això es pot veure quan Jesús s’acosta als pobres, als malalts, i els dóna un missatge de consol, d’ànim, d’esperança; Jesús ofereix a tothom la guarició, la vida, el perdó…recordem aquella cita de l’evangeli: “m’ha enviat a portar la bona nova als pobres, a proclamar als captius la llibertat i als cecs el retorn de la llum, a posar en llibertat els oprimits…” (Lc 4,18);

això es veu sobretot en les paràboles de la misericòrdia. Aquí en donem 3 exemples, llegiu-ne almenys una: la dona pecadora perdonada (Lc 7,36-50); el bon samarità (Lc 10,25-37); el pare i els dos fills (Lc 15,11-32)…

finalment, recordem que Jesús dóna la vida a la creu per nosaltres: “ningú no té un amor més gran que el que dóna la vida pels seus amics” (Jn 15,13); la mort i la resurrecció de Jesús són la mostra màxima de l’amor i la misericòrdia Déu per la nostra salvació.
¿Som conscients del gran missatge de misericòrdia que ens porta Jesús en el seu evangeli? ¿Com i quan experimento jo aquest amor, perdó, guarició, esperança… en la meva vida?
 
3.- Jesús ens diu que nosaltres hem de ser també “misericordiosos com el Pare” (Lc 6,36). ¿En quins moments i situacions vivim aquest encàrrec? ¿Quan i com som testimonis i portadors d’aquesta misericòrdia envers els altres?

PREGÀRIA.
Senyor Jesucrist, vós ens heu ensenyat a ser misericordiosos com el Pare del cel, i ens heu dit que qui us veu a vós, el veu també a ell. Mostreu-nos el vostre rostre i obtindrem la salvació. La vostra mirada plena d’amor alliberà Zaqueu i Mateu de l’esclavatge del diner; l’adúltera i la Magdalena, de buscar la felicitat només en una criatura; va fer plorar Pere després de la traïció, i assegurà el Paradís al lladre penedit. Vós sou el rostre visible del Pare invisible, del Déu que manifesta la seva omnipotència sobretot amb el perdó i la misericòrdia: feu que, en el món, l’Església sigui el rostre visible de vós, el seu Senyor, ressuscitat i gloriós. Envieu el vostre Esperit i consagreu-nos a tots amb la seva unció perquè el Jubileu de la Misericòrdia sigui un any de gràcia del Senyor i la seva Església pugui, amb entusiasme renovat, portar la Bona Nova als pobres i als oprimits. Amén.
.


Agenda

SANT SEBASTIÀ

Com es tradició, celebrarem el sant a la Capella de Sant Sebastià del carrer del mateix nom de la nostra ciutat amb la missa a les 10 del matí i la benedicció i sorteig del “peix de brioix”, obsequi de la pastisseria Tretze. Des d’aquí agraïm al Josep M. Solé de la pastisseria i a la seva família que fa dècades que han vetllat per aquesta capella. Moltes gràcies. 

PEREGRINACIÓ JUBILAR

Ruta de Sant Joan XXIII  Bèrgam, Pàdua, Roma, Vaticà...
26 setembre-2 octubre
Reunió informativa 21 gener, 18:30h  Parròquia St. Joan (617·833·352)


____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall