divendres, 4 de desembre del 2015

I tothom veurà la salvació de Déu”

La cita del profeta Isaïes «Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí» invita a una reflexió: facilitar el camí del Senyor, a deixar-lo passar. Ell ja és enmig nostre, però potser no el deixem entrar.

I és llàstima perquè Ell desitja entrar al nostre món. No pas per destruir-lo, sinó per transformar-lo, per fer-lo més solidari, perquè siguem capaços de conviure en pau.

Però això no ho farà directament, sinó a través de cadascun de nosaltres. Ens demana que siguem els continuadors de la seva obra.

I no oblidem que el Senyor no actua des de fora, sinó des de dins.

Per això vol començar transformant el nostre cor, que és el motor que ens impulsa a obrar. Desitja entrar molt endins de nosaltres mateixos, fins arribar al nucli central de la nostra personalitat, allà on jo prenc les decisions que marquen l'orientació de la meva vida.

Però aquest desig del Senyor per entrar dins nostre, per transformar-nos, moltes vegades no es pot realitzar: queda frustrat. Som nosaltres mateixos qui li barrem el pas, qui ho impedim.

L'obstacle és el mal que tots portem dins: sobretot el nostre egoisme i les nostres autosuficiències. Per això Joan Baptista predica la conversió de cor com a condició indispensable per a poder rebre el missatge de Jesús.


I a més, com deixarem un espai al Senyor de la Història en la nostra societat, antiga o nova, per què no ens quedem empetitits i limitats per la nostra autosuficiència?
.


Lectures del proper diumenge

Diumenge III d’Advent (celebració de les confirmacions)
  • Fets dels Apòstols 2,1-11: Tots quedaren plens de l'Esperit Sant.
  • Filips 4,4-7: Vinc a fer la vostra voluntat.
  • Lluc 3,10-18: Ell us batejarà amb l’Esperit Sant.

Agenda

SOLEMNITAT DE LA PURÍSSIMA

La missa d’aquesta solemnitat serà a les 12 del matí, (al vespre no hi ha missa) com un diumenge. Dilluns 7, la missa és a les 7 del vespre, com totes les misses de
vigília de festes entre setmana.

CONFIRMACIONS

Diumenge vinent, 13 de desembre, dins la missa de les 12, rebran el sagrament de la confirmació de mans del bisbe Agustí joves i adults de les dues parròquies de Sta. Maria i St. Antoni.

Temps d’ACOSTA’T A L’EVANGELI

acostatalevangeli@gmail.com

ANY JUBILAR DE LA MISERICÒRDIA

L’obertura de l’any jubilar serà de manera oficial a St. Pere del Vaticà aquest dimarts, Solemnitat de Puríssima Concepció de Maria.
I per a la nostra diòcesi, el diumenge vinent, 13 de desembre, a la Catedral de Sant Feliu, a les 6 de la tarda. 


____________
imatge de portada extreta de Relicomtal

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall