dimarts, 29 de desembre del 2015

Allò que en diuen "oir missa..."

Parròquia de Santa Maria de la Geltrú


Tots el que heu anat alguna vegada a l'església de Santa Maria de la Geltrú heu pogut gaudir de la bona acústica que té. I ja sigui perquè sona bé o perquè als músics, cantors, directors i a tots els que ens esgargamellem ens agrada, des de fa molts anys la música i els cants han estat molt presents en les nostres celebracions i també al voltant de la vida de la parròquia.

Una vesant potser poc coneguda de tot això és que s'han fet enregistraments de les celebracions i també dels concerts del Grup Instrumental. Recordo veure entrar a sagristia el Ramón Caba, a donar la volta al cassette... També tinc a la memòria un desplegament enorme, a les ordres del Jordi Minella per enregistrar en vídeo el concert de Sant Esteve. I el que m'és més proper, el enregistraments que, amb pocs mitjans, però molta voluntat, va fer en Francesc Tort.

Malauradament, la platina de cassette de sagristia es va espatllar i durant un temps no hi va haver continuïtat en aquesta tasca. Ara farà un parell d'anys es va refer tota la instal·lació de microfonia de l'altar. I l'equipament instal·lat permet tornar a fer enregistraments, ara ja no amb cinta de cassette, sinó amb mitjans digitals, que asseguren una major qualitat del so.

Així doncs, us proposo escoltar l'enregistrament de la Vetlla de Nadal i la Missa del Gall.
Com que va ser una celebració prou llarga ha calgut dividir-ho en quatre arxius. Espero que en gaudiu tant com jo!

Ah! i no us perdeu el cant de postcomunió al minut 14 amb 17 segons de la quarta part.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall