divendres, 24 de novembre del 2017

S’asseurà al seu tron gloriós i els separarà entre ells

JESUCRIST, REI DE TOT EL MÓN

26 novembre 2017

Cal reconèixer que aquest Jesús Rei de Tot el Món, la festa del qual celebrem avui, és un Rei sorprenent, paradoxal. Perquè, d'una banda, s'asseu al tron i jutja. Però, de l'altra, s'identifica amb els germans més petits: "Tot allò que fèieu a cadascun d'aquests germans meus, per petit que fos, m'ho fèieu a mi".


On vaig a estimar i servir el Senyor?

Potser nosaltres l'anem a buscar a les altures, i ell es troba en la petitesa, en la persona necessitada i abandonada de tothom, en els petits gestos d'estimació de cada dia.

I fixem-nos en aquella pregunta tan significativa que fan els justos de la paràbola: "Senyor, quan us vam veure afamat i us vam donar menjar, o que passàveu set, i us vam donar de beure ... ?".

Això vol dir que aquesta presència del Senyor en els petits no era patent. No es tractava de persones que es veiés que eren bones, que reflectissin el rostre de Jesús. De cap manera.

Ni els justos se'n van adonar, que el Senyor hi fos. Però ell hi era de veritat. I per això, a tots aquells que se'n van compadir, ara el Senyor els ho recompensa.

En els temps que corren ens podem sentir immersos involuntàriament en informacions de legalitat, judicials, fiscals, etc. Les quals, sovint, les teníem llunyanes. Ara experimentem que són necessàries per a la convivència però que també que són eines per exercir un veritable poder. Un poder que afecta a l’altre per què és valorat, qüestionat, jutjat. L‘objectiu sempre serà que l’altre en rebi un bé de tot plegat. Però hi deu haver diverses maneres d’aplicar aquest poder. Un poder que d’alguna manera també tots tenim en els nostres àmbits. La paradoxa del “Rei de tot el món” ens pot marcar el camí de com fer us del nostre poder, com valorar, com qüestionar, jutjar...

I si estem urgits a trobar aquest Rei en els petits com ens diu la paràbola, també ens caldrà vigilar que al utilitzar el nostre poder, el nostre jutjar, en l’àmbit que sigui, no empetiteixi ningú, no esquarteri la dignitat de ningú. No fos cas que ho féssim al “Rei de tot el món”.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall