diumenge, 13 de setembre del 2015

Vós sou el Messies...

L’estil de Jesús, de fidelitat al Pare i d’entrega generosa als altres, és el que hem de saber imitar. Això és el que Ell ens vol dir quan afirma que, si volem seguir-lo, hem de renunciar-nos a nosaltres mateixos i prendre la nostra creu.
No significa això que hàgim de buscar patir per patir. Això seria absurd. Perquè el nostre distintiu, com a creients, no és patir sinó estimar. Solament es tracta d’estimar. Però això sí, amb una estimació tan ferma que cap dificultat ens faci claudicar.
El que Jesús ens demana és que fonamentem la nostra vida en l’estimació sincera i generosa sense deixar-nos vèncer per l’egoisme.
Aquest és el sentit del renunciar-se un mateix. És a dir, Jesús ens demana que traguem del nostre cor tot allò que és negatiu: egoisme, autosuficiència, desig de venjança, covardia, pessimisme, por ...
Però no pas per quedar-nos buits, sinó per poder-nos saturar més plenament de l’amor de Déu.
I no oblidem que l’estimació és la cosa més positiva que existeix perquè és portadora de vida: en mi i en els altres..


Lectures del proper diumenge

Diumenge XXV de durant l’any
  • Saviesa 2,12-20: Condemnem-lo a una mort vergonyosa.
  • Jaume 3,16-4,3: El fruit de la justícia neix de la llavor que els homes pacificadors han sembrat.
  • Marc 9,30-37: Si algú vol ser el primer, ha de ser servidor de tots.

TROBADA DEL GRUP DE FAMILIES,
d’inici de curs, a Castellet,
acollits per  Mn. Valentí.
Van ser 94, amb molta joia i nous projectes.

Qué és ser cristià

La pregària. Es sorprenent la petició dels deixebles: "ensenya’ns a pregar...", com si no fos un ensenyament regular de Jesús; i ho és , també les reticències i els avisos que fa quan parla de la pregària: "no parleu per parlar, com fan els pagans: es pensen que amb la seva xerrameca es faran escoltar"; i després d'ensenyar el pare nostre: "perquè, si perdoneu als altres les seves faltes, el vostre Pare ce¬lestial també us perdonarà a vosaltres; però si no els les perdoneu, els vostre Pare no us perdonarà les vostres". Jesús sap que la pre¬gària és el moment més sublim i el més vulnerable. Pregar és parlar amb Déu..

Mn. Gaspar Mora, teòleg

Pins de la Romeria a 3€.
Venda a la sagristia. 

Agenda



____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall