dijous, 13 d’agost del 2015

Una persona ressuscitada

Una persona ressuscitada és aquella que sap valorar el que té: la vida, el sol, el mar, la muntanya, l’amor de parella, els fills, la fe ... En dóna gràcies a Déu i en gaudeix a fons.

És aquella que, malgrat les dificultats, viu sempre amb l’alegria al cor i el somriure als llavis fent amable la convivència i el rostre de Déu.

Una persona ressuscitada, és aquella que és sensible a les necessitats dels altres i que sap estimar i compartir, perquè sap que és, de veritat, els braços, els ulls i el cor de Jesús enmig dels homes.

És aquella que, sentint-se “sarment”, torna a començar cada dia sense tenir mai moral de derrota, convençuda que dintre seu circula la saba vivificant de Jesús, capaç de fer germinar nova vida després de cada “hivern” de l’esperit.

L'Eucaristia, de Nicolas Poussin (1647)

Viure així,  com a ressuscitats, no és cap utopia: és la salvació que ens ha vingut a portar Jesús i que s’actualitza a cada eucaristia quan la rebem amb fe: “Qui menja la meva carn i beu la meva sang, està en mi i jo en ell”.

Sagrament de l'Eucaristia, Bisbat de Sant Feliu de LLobregat

Lectures del proper diumenge

Diumenge XXI de durant l’any
  • Josuè 24,1-18: Volem adorar el Senyor, que és el nostre Déu.
  • Efes 5,21-32: Això és un misteri molt gran, ho dic de Crist i de l’Església.
  • Joan 6,60-69: Senyor, ¿a qui aniríem? Només vós teniu paraules de vida eterna.

PELEGRINATGE A TAIZÉ

Un bon grup dels nostres joves marxen de pelegrinatge d’estiu a Taizé del 16 al 23 d’agost. Els portem a la pregària per què sigui un bon moment de trobada amb Jesús i tornin enfortits.


Qué és ser cristià?

Ser lliure s'entén fer el que la persona vol. L'Evangeli valora aquest alliberament, però no acaba aquí. Ser lliure és viure en funció de la vida veritable, més enllà de tot el que ho limita, fins i tot l'egois¬me personal i els interessos del propi grup. La Llibertat cristiana es-tà, com en altres temes, en terra de ningú. Veu com a positiva la valo¬ració actual de la llibertat, que ha portat a l'immens moviment d'alli¬berament de persones, de grups humans, de pobles, i que encara és al cor de la nostra postmodernitat. Ser cristià és ser lliure de tot, tam¬bé dels propis interessos, en funció de la vida veritable d'amor, de justícia, de servei, de pau..

Mn. Gaspar Mora, teòleg

El vídeo



Agenda



Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall