dilluns, 24 d’agost del 2015

Senyor, a qui aniríem?

Només vós teniu paraules de vida eterna i nosaltres hem cregut

És un acte de Simó Pere de confiança en Jesús. És creure que allò que ha trobat en Jesús, no ho trobarà en ningú més. És creure que Ell no ens fallarà mai. Els homes sí que sovint fallen: però Jesús, no. Ell és aquell que no falla mai.

Preguntem-nos si creiem de veritat que només Jesús té paraules de vida eterna. Davant nostre se’ns ofereixen molts camins: alguns enganyosos, que no  porten pas a la vida, sinó a la mort.

Jesús no força mai la nostra llibertat, però ens ofereix el seu camí. Un camí que ens impulsa a estimar, a sentir-nos tots germans, a treballar per millorar el nostre entorn. Quina resposta li dono?


Jo haig de voler seguir Jesús, no pas perquè sempre ho he fet així o perquè és la tradició de la meva família. Jo vull seguir-lo per opció personal.

I,  precisament per això, perquè és una opció lliure, donarà sentit a tota la meva vida i serà llavor de vida eterna. Per a mi i per a tots els qui m’envolten.

Lectures del proper diumenge, 30 d'agost

Diumenge XXII de durant l’any
  • Deuteronomi 4,1-8: No afegiu res als manaments que jo us dono...
  • Jaume 1,17-27: Heu de posar en pràctica la Paraula.
  • Marc 7,1-23: Vosaltres abandoneu els manaments de Déu per mantenir les tradicions dels homes.

Qué és ser cristià

La gràcia sublim de Déu és que nosaltres obrim lliurement el nostre cor i ens preocupem per la pau, la justícia i l'amor. L'obra més gran de Déu ha estat la decisió més difícil de l'home: l'amor de Jesús fins a donar la vida en la creu. Les nostres vides no són sinó participació d'aquell misteri inefable.
Posem en relleu alguns accents. Dir que la vida cristiana és gràcia de Déu no significa que Déu la dóna a uns i a altres no. El do de Déu és Ell mateix, que es dóna com a Vida per a tots els homes. "Déu dóna sense límits l'Esperit" (Jo 3,34). Aquest és el centre del missatge cristià. "Déu vol que tots els homes se salvin i arribin al coneixe¬ment de la veritat" (1 Tm 2,4). Déu dóna als homes gratuïtament i in¬condicionalment el seu Esperit perquè tots els homes surtin del seu món tancat, estimin i tinguin vida.

Mn. Gaspar Mora, teòleg

L'Autor i la Frase

Viure una vida amb sentit és orientar-se vers l'horitzó, però fruint, a la vegada, de la brisa que bufa aquí i ara.

Agenda



____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall