divendres, 30 d’octubre del 2015

la vostra recompensa és gran en el cel

Tots admirem els sants i santes que són als altars. Són necessaris perquè són un estímul per a nosaltres.

Però també són necessaris -i molt!- els sants i santes "domèstics", aquells que "exerceixen" en la pròpia llar i en el propi barri. És a dir, aquells que s'esforcen per fer realitat, allà on viuen, la bondat de Déu. 

Aquests són els sants. Costen més de veure perquè, com se sol dir, "ni el bé fa soroll, ni el soroll fa bé". 

Però són aquí: els tenim entre nosaltres. I tots ens beneficiem de la seva influència positiva. Tots. Els sants són un regal que Déu ens ha fet. Són, per a nosaltres, un punt de referència perquè ens demostren que el camí de fidelitat a l'evangeli no és una utopia, sinó que és possible. 

Per això, té tant de sentit que els pares, en el moment del bateig, posin el nom d'un sant o santa als seus fills. És afirmar que volem orientar la nostra vida en la mateixa direcció dels sants: la de la fidelitat a l'evangeli, que ens ajuda a viure amb esperança i que té com a terme final la felicitat sens límit. 

I no ens hem d'espantar. Ser sant, no és ser perfecte. Només Déu ho és. Ser sant és tenir grans desigs de créixer, de ser millor. Sobretot és esforçar-se per estimar, tal com ens va ensenyar Jesús. Res més. Però tampoc res menys..
Tots els Sants, de Fra Angelico

Lectures del proper diumenge

diumenge XXII de durant l'any
  • 1 Reis 17,10-16: La viuda va fer un panet i el donà a Elies
  • Hebreus 9,24-28: Crist va ser ofert una sola vegada
  • Marc 12,38-44: Aquesta viuda pobra és la que més ha donat de tots.

Del llibre: "Contemplar els fets de cada dia"

La vocació cristiana al seguiment de Jesús en el matrimoni determina el conjunt de la vida, en totes les seves dimensions. Al principi i sempre. Es basa en l'amor per l'altre renovat cada dia i en una trobada en Jesucrist permanent: en l'Evangeli, en la pregària, en la família, en la comunitat creient.
Revisat l'any, si veieu que ha anat bé, doneu-ne gràcies a Déu i agraïu-vos-ho. Si alguna cosa ha fallat, demaneu-vos perdó i demaneu perdó i ajuda a Déu, torneu a començar i, si convé, busqueu el consell necessari. La crida que us va unir i la proximitat de Jesús són permanents.

Enric Puig Jofra, SJ

Agenda

PREGÀRIA TAIZÉ: Aquest dimarts ens trobarem a 2/4 de 9 de la nit, a l’església en la pregària de Taizé, com tots els dimarts primers de mes.

ECONOMIA: El proper dimecres 4 a la nit, al bisbat de St. Feliu, es reuniran tots els col·laboradors de les economies parroquials com cada any per aquestes dates. Entre altres rebran la informació de la propera campanya de GERMANOR que se celebrarà el 15 de novembre.




____________
imatge de portada extreta de pixbay

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall