divendres, 15 de maig del 2015

No s'hi valen excuses

L’Ascensió del Senyor

La festa de l'Ascensió ens fa adonar que no podem perdre mai el nord de la nostra vida, i que moltes coses estan per fer i per construir, i que nosaltres hi tenim una important responsabilitat. No s'hi valen excuses. No podem dir que tot el que cal fer ho han de fer els altres, els qui tenen mas autoritat i poder. Podem i hem de prendre compromisos i decisions que estan al nostre abast. Podem modificar en gran manera moltes de les injustícies i desigualtats que hi ha al nostre voltant. No ens en podem inhibir.


També alguns deixebles posaven excuses, com diu el llibre dels fets dels apòstols: "Senyor, és ara que restablireu la reialesa d’Israel?" La resposta de Jesús no es fa esperar: "Quan l'Esperit Sant vindrà sobre vosaltres rebreu una força que us farà testimonis meus". Es a dir, poseu-vos a treballar, lluitant contra el mal. "Aneu per tot el món i prediqueu a tothom la Bona Nova." Apropeu-vos als altres, cureu les ferides de tota mena, doneu esperança, denuncieu la hipocresia, convideu al canvi interior i al canvi social. Enfronteu les dificultats. Sigueu fidels a les pròpies conviccions, encara que això comporti malentesos i rebuig. I cal fer-ho amb les eines que cada moment ens ofereix. En els propers dies tenim una oportunitat per exercir-ho.

Lectures del proper diumenge

24 de maig, PENTECOSTA
Fets 2,1-11: Tots quedaren plens de l’Esperit Sant i començaren a expressar-se.
1Corintis 12,3-13: Tots nosaltres hem estat batejats en un sol Esperit per formar un sol cos.
Joan 15,26-27;16,12-15: L’Esperit de veritat, us guiarà cap a la veritat sencera.

Intencions

Pregarem pels difunts en la celebració de la Missa:

  • Dissabte 16: Carmen de la Peña (aniv.)
  • Diumenge 17, 12’00: ànimes
  • Dilluns 18: ànimes
  • Dimarts 19: ànimes
  • Dimecres 20: ànimes
  • Dijous 21: ànimes
  • Divendres 22: ànimes
  • Dissabte 23: ànimes
  • Diumenge 24, 12’00: ànimes


Qué és ser cristià?

El missatge evangèlic és tan sublim que sovint la conversió, la fe i l'amor apareixen com una manera de viure extraordinària, inasse¬quible. I, en canvi, sorprèn que moltes vegades Jesús crida simple¬ment a la reflexió, a la valoració adient de les coses, de les per¬sones, d’un mateix. Convertir-se és aprendre a valorar-ho tot pel que realment val. "Déu digué al ric que havia acumulat molt-: Insen¬sat! Aquesta mateixa nit et reclamaran la vida..."
Ser cristià és aprendre, dia rere dia, a valorar adequadament les coses, les persones, un mateix, el diner, el cos, la mort. El missat¬ge de Jesús és sublim, però això no vol dir que parli d'un món estrany, sobrehumà o inassequible. Parla del món de Déu, es a dir, de la valo¬ració adequada de les coses, de les persones, de la vida.
Mn Gaspar Mora, teòleg




L'Autor i la Frase

"Una part important de la penitència és confessar la culpa, reconèixer-la i avergonyir-se'n."


__________________________
Fotografia de les formigues treballant de Trevor H


Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© La Veu de Santa Maria
Maira Gall